Re: No Oil Pressure

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]

Posted by Jim Rushford on August 18, 2019 at 12:13:13 [URL] [DELETE] :

In Reply to: No Oil Pressure posted by Jim Rushford, CA on August 16, 2019 at 22:30:33:

Cleaned out the screen on the drain plug. It was full of slimy crud. Filled up with 5-30 oil to flush out any remaining contamination. Ran until good and warm. Normal oil pressure immediately on start up. Re-torqued the head per shop recommendation. Plan on draining and filling with 30 wt. and new filter next weekend after a good warm up. Hopefully it will be adequately flushed out. May have dodged a bullet here. Per shop, oil showed signs of some moisture contamination. This thing gets driven around the neighborhood occasionally. Otherwise I have just been starting up in the garage and running for a few minutes to charge the battery and circulate some oil. Per the shop likely not running long enough to burn off condensation in crankcase. Lesson learned.


Follow Ups:


Post a Followup:
Name   : 
E-Mail : 
Subject: 
Message: To add a single image to your post, click here. To add multiple images to your post, click here. Optional Link URL : http://www.yourwebsite.com Link Title : Website Title Optional Image URL: http://www.myimages.com/mypic.jpg
Enter image characters into the text box.

Press Preview Message button below to proofread message & check if images and/or links are shown before posting message. Press
browser's back button if correction is needed. Press Post Message button on Preview Message page to finalized your post. Thanks!
  
   

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]