8N PTO disengages randomly when running 5ft finish mower

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]

Posted by Mike on August 21, 2021 at 20:56:08 [URL] [DELETE] :

I have a 1952 8N. I recently purchased a new Kioti 5 ft finish mower and it worked great for about 15 minutes. The lever for the hydraulics disengages and kills the PTO. I checked it running on my shop floor and after a couple of minutes it will kick it out. So i know it is not just bogging down in thick grass. The hydraulic fluid is at the full line on the dipstick. I have never ran anything on the PTO before on this tractor. I use the plow and blade regularly. The tractor has been in my possession for a few years but my grandparents bought it in '56. I know the PTO has been used not sure how recently. On a side note I changed the sludgy fluid a couple of years ago. i noticed the blade lifted a bit jerky and slower afterwards. It seems like it smoothed out after awhile. Maybe a coincidence maybe part of my issue. Any advice appreciated. thank you.


Follow Ups:


Post a Followup:
Name   : 
E-Mail : 
Subject: 
Message: To add a single image to your post, click here. To add multiple images to your post, click here. Optional Link URL : http://www.yourwebsite.com Link Title : Website Title Optional Image URL: http://www.myimages.com/mypic.jpg
Enter image characters into the text box.

Press Preview Message button below to proofread message & check if images and/or links are shown before posting message. Press
browser's back button if correction is needed. Press Post Message button on Preview Message page to finalized your post. Thanks!
  
   

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]